logo dyhme wit

88 Burgers Zwolle reflecteren op omgevingsvisie

Met Bewoners Omgevingsvisie* bespreken, online.

Op 26 januari 2021 organiseerden Plaatselijk Belang Windesheim (en omgeving) en de gemeente Zwolle een bewonersbijeenkomst om de Omgevingsvisie* van Zwolle te bespreken. Deze online bijeenkomst was voor inwoners van Windesheim, Harculo en het buitengebied. Ik mocht de online bijeenkomst faciliteren.
 

Noodverordening

 

Terwijl wij bezig waren met democratie in actie en wethouder Michiel van Willigen ons een hart onder de riem stak, moest hij ook paraat staan vanwege kans op herhaling van Corona rellen in de stad; er was tot middernacht een noodverordening van kracht.
 

Hoe ging dat?

 
Eerst werden de aanwezigen bijgepraat over wat de gemeente van plan was om op te nemen in de Omgevingsvisie voor de regio Windesheim. Daarna konden bewoners reflecteren op de plannen. In kleine groepjes werden de online gesprekken gevoerd tussen inwoners en medewerkers van de gemeente. Een gespreksbegeleider zorgde ervoor dat iedereen aan de beurt kwam en alle perspectieven helder werden. Inwoners vonden dat sommige zaken niet concreet genoeg waren, anderen onderbelicht of geheel ontbraken. Er was ook geruststelling en instemming over de plannen. In totaal deden 88 mensen mee met de gesprekken.
 

U mag vragen stellen en er iets van vinden

 
In Juni 2019 is de basis gelegd voor de Omgevingsvisie en zijn in het Dorpshuis van Windesheim de wensen van de bewoners besproken en geïnventariseerd. Op de bijeenkomst van 26 januari hoorden burgers wat er met die inbreng is gedaan. Begin 2021 neemt de gemeente een besluit over deze visie.
 
*De gemeente Zwolle is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie, waarin ze aangeeft waar en hoe het met wonen, verkeer, energie etc. wil omgaan. Welke activiteiten en ontwikkelingen op welke plekken zijn toegestaan.
 

Deze post delen

Facebook
Twitter
LinkedIn