Setup Menus in Admin Panel

 • Geen producten in je winkelmand.

 • LOGIN

Hoe kan je een Flipped Classroom ontwerpen?

 1. Begin heel klein. Maak een Flipped classroom over een onderwerp als “Hoe bak ik een suikerbrood”
 2. Werk in een ontwikkelteam. Vraag bij elke fase aan collega’s om input, commentaar.
 3. Formuleer wat studenten moeten gaan doen of denken aan het eind van de module, formuleer het bijbehorende doel en de onderdelen, bedenk hoe de studenten kennis op gaan doen of iets uit gaan zoeken, maak de instructies, geef wat bronnen, bedenk hoe de studenten hun kennis/onderzoek gaan verwerken. bedenk hoe jij als docent bijdragen kan leveren aan hun leerproces. Zorg dat de studenten hun bevindingen presenteren. Dat ze reflecteren op hun leerproces en dat ze formuleren hoe ze er eventueel mee verder willen. Dan heb je een mini FC.
 4. Gebruik een gebruiksvriendelijk lms zoals bijvoorbeeld https://www.openlearning.com om je eenvoudige project vorm te geven.
 5. Ontwikkel een taal en begrippenkader met elkaar die ervoor zorgt dat je makkelijk kan samenwerken. Wees dus zorgvuldig met moeilijke woorden. Hebben we allemaal wel hetzelfde in ons hoofd. maak er aandacht voor. Zie begrippenkader SURFnet.
 6. Maak gebruik van Learning design-methodieken. Bijvoorbeeld: ABC curriculum design. http://blogs.ucl.ac.uk/ltu/projects/learning-designer-%20help/
 7. Zorg voor een digitale infrastructuur die eenvoudig is in het begin. Alleen een paar video’s op Youtube kan al effectief zijn. Het gaat niet in eerste instantie om de techniek, maar om het leereffect.
 8. En oh ja, we werken met mensen… kijk daarom eens naar het 5 stagemodel van Gilly Salmon, dan wordt het  online werken en leren een succes!
 9. Test en evalueer het leertraject aan de hand van een vooraf gemaakte “rubric” als dat kan. Benoem vooraf ook de succes factoren in kwantiteit en kwaliteit samen met je ontwikkelteam. dat helpt al bij het ontwikkelen van visie.

De vijf meest gemaakt fouten

Avoid These Five Rookie Mistakes When Flipping Your Class

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
top
© 2016 DYHMe.com | All rights reserved. |  Disclaimer
X