Setup Menus in Admin Panel

  • Geen producten in je winkelmand.

  • LOGIN

Wat is een ‘flipped classroom’?

Wat is een 'flipped classroom?' Waarom moet je weten wat het is? Wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is een ‘Flipped classroom?’

Waarom moet je weten wat het is – als docent*-?

*docent = trainer, aanbieder, ontwikkelaar van leertrajecten,…

Klik op de pijl van de Prezie.

De “Flipped classroom” is een leer-principe. Als je nieuwe leertrajecten gaat ontwerpen dan kan je dit principe toepassen. Naast andere leerprincipes zoals bijvoorbeeld “blended leren”. “Flippen” betekent “omdraaien”. In plaats van eerst in de klas een les doceren en daarna de studenten huiswerk geven om de stof te verwerken, ga je nu eerst de studenten huiswerk geven om een les voor te bereiden. In de klas wordt de stof die ze voorbereid hebben verwerkt.

Surfnet:

Definitie

De flipped classroom is een onderwijsvorm waarbij het hoorcollege en huiswerk zijn omgedraaid. Studenten bekijken weblectures of andere online leermaterialen voordat zij naar college gaan. Het college wordt vervolgens gebruikt voor verdieping, verrijking, oefening, discussie of het beantwoorden van vragen.

Toelichting

De vraag hoe je de tijd in de collegezaal het beste kunt benutten is de kerngedachte achter de flipped classroom. De flipped classroom wordt beschouwd als een middel om onderwijs vorm te geven waarbij de student meer centraal staat en een actieve rol vervult.

Het concept van de flipped classroom wordt vaak geassocieerd met het thuis bekijken van video, wat volgens de grondleggers een misvatting is. Het draait niet om video, maar om activerende activiteiten die je in de klas kunt doen.

Best practices van SURFnet in het kader van Open en Online Leren:

https://maken.wikiwijs.nl/lti/arrangement/115287

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
top
© 2016 DYHMe.com | All rights reserved. |  Disclaimer
X