Setup Menus in Admin Panel

 • Geen producten in je winkelmand.

Virtuele klas, wat is dat?

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text css_animation=””]

In deze unit krijg je de antwoorden op de volgende vragen:

 1. Hoe ziet een virtuele klas eruit?
 2. Wat kan je wel en niet doen?
 3. Wat zijn de verschillen met een gewone klas?

De volgende stap is om na te denken of een virtuele klas iets voor jou is. Welke voor- en nadelen zie je voor je eigen situatie? Voegt het iets toe?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/3″][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_column_text css_animation=””]Met OVD zijn in 2013 en 2014  lessen in de virtuele klas uitgevoerd – Rekenen en Engels, MBO niveau- die door de inspecteur van Onderwijs zijn aangemerkt als “OK”.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_video link=”http://www.vimeo.com/127465760″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css_animation=””]De opleiding Farmaceutisch Consulent van Saxion Next wordt grotendeels uitgevoerd en gevolgd via de virtuele klas met iLinc. Dat gebeurt al sinds 2010.

November 2014 heeft het auditpanel van de accreditatiecommissie gezegd: “Het auditpanel was tijdens de visitatie onder de indruk van de virtuele lessen, waarvan zij er een heeft bijgewoond (Farmacokinetiek en -dynamiek). Ook de studenten uitten zich hier erg positief over. het panel heeft vastgesteld dat alle principes op basis waarvan de opleiding vormgeeft aan haar onderwijs in de virtuele les zijn opgenomen.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_video link=”https://vimeo.com/92331387″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/3″][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_column_text css_animation=””]Naast technische vaardigheden is het belangrijk dat je samen met je docententeam de uitvoering in de virtuele klas conform je leeruitgangspunten uitvoert. Het begint bij simpele dingen, zoals routine opbouwen in de virtuele klas. Kijk naar de lessen van Randi en Tamara van SaxionNext hoe zij dat doen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_video link=”https://vimeo.com/127468398″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text css_animation=””]

Wat kan je doen in een virtuele klas?

Of liever… wat kan je niet doen? Is het niet afstandelijk en saai?

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_empty_space height=”32px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css_animation=””]

Klik op de + jes!

[/vc_column_text][vc_toggle title=”Welk lesmateriaal kan je gebruiken?” style=”default” color=”” size=”md” open=”false” css_animation=”” el_id=”1431345654849-2bcbd42e-691b”]

 • Een PowerPointpresentatie, zonder animaties, geluid of video’s.
 • Mediabestanden *.swf, *.flv, *.mp3, *.wmv, *.asf, *.mpg, *.mp4, *.mpeg
. Van een interactieve Powerpoint kan een *.swf-bestand gemaakt die gebruikt kan worden in de sessie. Daarnaast kunnen geluidsfragmenten, muziek en filmpjes geupload worden. Let op! Deelnemers met weinig bandbreedte kunnen moeite hebben om het filmpje dat u upload af te spelen. Daarom adviseren wij om uw filmpjes op Youtube te zetten en vervolgens de URL bij synchrone webbrowsing te plaatsen.
 • Bestand; een Word bestand of iets dergelijks kunt u wel uploaden, maar dat kunt u niet direct gebruiken in een sessie. Het bestand kan door studenten via de Campus benaderd worden. Tijdens de sessie kunt u door middel van bureaublad delen, programma delen of regio delen een bestand benaderen.
 • Tijdens een sessie kunt u via BESTAND OVERDRACHT een bestand naar deelnemers toesturen dat ze kunnen downloaden.
 • iLinc opname: een presentatie kunt u vooraf opnemen in een iLinc sessie om deze vervolgens in een live sessie te gebruiken.
 • Powerboard of whiteboard: u kunt vooraf een Powerboard of whiteboard prepareren om in de live sessie te gebruiken. Dat doet u door in een live sessie vooraf een Whiteboard/Powerboard te maken en dit vervolgens op te slaan en te uploaden in de sessie van uw keuze.
 • Stemming of poll voor multiple choice vragen tijdens de sessie, waarbij de antwoorden gedeeld kunnen worden.
 • Websync URL: Dat is een internetpagina. Zie ook het woordenboek in de online cursus voor meer uitleg. Behalve samen websurfen in een klas kan dit gereedschap ook gebruikt worden om online tools te benaderen, bijvoorbeeld Google Forms.
 • Bureaublad delen: U kunt alles wat op uw eigen bureaublad staat delen met de studenten. U kunt een student verzoeken het bureaublad te delen.
 • Een Programma delen (niet op Apple computers): Bij een programma delen kunt u een student in uw programma laten werken of vice versa.
 • Een Regio delen: een gedeelte van het bureaublad kan gedeeld worden.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Welke interactiegereedschappen kan je gebruiken?” style=”default” color=”” size=”md” open=”false” css_animation=”” el_id=”1431345895002-379ba687-2b11″]

 1. Spreken voor iedereen
 2. Webcam aanzetten voor iedereen
 3. Live stream (groot beeld van de webcam midden op je scherm)
 4. Hand opsteken, applaudisseren, duim omhoog en omlaag en afwezigheid tonen met “Stap weg”
 5. Chatvenster publiek
 6. Chatvenster privé
 7. Feedbackvenster met verschillende antwoorden-sets
 8. Poll, waarbij multiple choice vragen voorbereid kunnen worden. De antwoorden gedeeld kunnen worden en de resultaten opgeslagen worden.
 9. Break-out groepen
 10. Bestandsoverdracht
 11. Interactief whiteboard
 12. Annotatietools bij Powerpointpresentaties
 13. Synchrone webbrowsing
 14. Ondertiteling van live sessies voor anderstaligen, slechthorenden of als extra mededelingenbord voor de docent
 15. De iLinc evaluatie of toets; deze kan zowel in de sessie als stand-alone gebruikt worden.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kunnen studenten met elkaar spreken?” style=”default” color=”” size=”md” open=”false” css_animation=”” el_id=”1431346025140-c588b262-0fb5″]Er zijn driemanieren waarop dat kan:

1. Tijdens de les kunnen studenten met elkaar spreken. Dat gebeurt om de beurt.Je steekt je hand op (een icoontje) als je het woord wilt en de docent geeft een student het woord die de hand heeft opgestoken .

2. Wanneer studenten in groepjes geplaatst worden kunnen ze zelf de beurt pakken door op een icoontje te klikken.

3. Je kunt ook een klas maken waarbij de deelnemers allemaal gelijke rechten hebben, zodat ze zelf het woord kunnen nemen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Welke werkvormen kan je inzetten?” style=”default” color=”” size=”md” open=”false” css_animation=”” el_id=”1431346207010-41f7ba0a-1639″]Tijdens de les kan je verschillende werkvormen inzetten. Daarbij is het belangrijk om de verschillende technieken te kennen en een visie te hebben op virtuele didactiek. Immers lesgeven in een virtuele klas is anders dan lesgeven In real life.

Werkvormen kunnen zijn:

– Gesprek of discussie voeren aan de hand van stellingen waarbij tussentijds de mening van studenten gepeild worden middels een poll. Toelichting kan door studenten worden gegeven.

– Studenten kunnen op een Exelsheet van de docent berekeningen maken terwijl iedereen het ziet.

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Wat is het verschil?

…tussen een virtiuele klas en een klas in het echt? (in real life of IRL?)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_separator color=”grey” align=”align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css_animation=””] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

top
© 2016 DYHMe.com | All rights reserved. |  Disclaimer
X