Setup Menus in Admin Panel

  • Geen producten in je winkelmand.

  • LOGIN

Wat is dat? Virtuele klas

Wat is een virtuele klas?

De virtuele klas is een online lesomgeving. De les gaat via internet. De deelnemers zijn niet fysiek bij elkaar maar bevinden zich in een virtuele ruimte op een afgesproken tijdstip. Virtuele klassen zijn de klassikale variant van e-learning. De virtuele klas biedt de voordelen van leren in een groep en leren op afstand.

Je kunt de deelnemers meer of minder intensief bij de sessie betrekken. Het geven van een les kan bijvoorbeeld via het PowerBoard of PowerPoint of door een Prezi-presentatie op te starten met applicatiedelen. Een gesprek kun je initiëren door iemand het woord te geven, handen te laten opsteken of gebruik te maken van de feedbackoptie of de chat.

Door je programma’s op je computer te delen zijn de mogelijkheden om te oefenen en toetsen eigenlijk eindeloos. Alle documenten en programma’s die op je  computer staan -en dus ook op het internet- zijn in te zetten als lesmateriaal.

Leren in een virtuele klas is effectief

Professionele virtuele klassen bieden bovendien didactische voordelen omdat er digitale gereedschappen beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld het werken met Feedbackvenster of chatvenster, waardoor alle studenten tegelijkertijd hun gedachten kunnen formuleren. Trainers, docenten en kennisexperts kunnen in de online training of virtuele klas focussen op interactie en kennisverwerking, omdat de kennis vaak vooraf per opname, per video of per e-learningmodule is verkregen.

Op dit moment worden grote groepen bediend van kennis via de zogenaamde MOOCS. Dat zijn vooral video’s voor hoger opgeleiden. Die vergen veel zelfdiscipline. Voor studenten die wat meer ondersteuning nodig hebben zijn de interactieve online trainingen of virtuele klassen ideaal. Zeker als studenten op grote afstand van elkaar wonen. Het samen aan iets werken motiveert.

Een combinatie van online werken in kleine (2) en grote groepen (1000) zorgt voor afwisseling en kan uitermate effectief zijn bij een professionele aanpak.

Onderdeel van virtuele klas met iLinc software

0 responses on "Wat is dat? Virtuele klas"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top
© 2016 DYHMe.com | All rights reserved. |  Disclaimer
X