Setup Menus in Admin Panel

  • Geen producten in je winkelmand.

  • LOGIN

De virtuele klas, toegang tot specialistisch deeltijdonderwijs

Version3
Download2
Size7,6 MB
Create Datedecember 2, 2015
Last Updateddecember 8, 2015

Waar gaat de whitepaper over?

Ervaringen van docenten en studenten met de virtuele klas

De white-paper gaat over de ervaringen van docenten, studenten en organisatie van de parttime HBO opleiding "Farmaceutisch Consulent" van Saxion bij de implementatie van de virtuele klas. De opleiding wordt voor 80% in de virtuele klas gegeven. In 2015 werd deze opleiding en de werkwijze om met de virtuele klas te werken geaccrediteerd door de NVAO, als de eerste in Nederland. XWebinar.nl, in de persoon van Francisca Frenks heeft de implementatie van de virtuele klas begeleid.

Voordat de accreditatie een feit was werden docenten geschoold, lesplannen aangepast, werden studenten voorbereid op het werken in de virtuele klas, software werd uitgezocht en werd de virtuele klas een onderdeel van het blended traject van de opleiding. Ook de service en support van docenten en studenten werd goed en efficiënt geregeld afspraken werden gemaakt over wie verantwoordelijk was voor wat, etcetera.

Voor MBO en HBO

Als u zelf serieus met virtuele klassen wilt gaan werken dan zult u veel kunnen leren van de mensen die in de whitepaper aan het woord zijn. Hoewel de beschreven opleiding HBO is gelden de meeste ervaringen ook voor MBO.

Wat heel belangrijk is dat de leeruitgangspunten duidelijk zijn. Als u praktijkgericht onderwijs als leeruitgangspunt heeft dan kan de virtuele klas ingezet worden om experts uit het werkveld te interviewen of om de beelden van de webcam op locatie in de virtuele klas te streamen zodat alle studenten kunnen zien hoe het in de praktijk werkt.

Verder is het belangrijk dat de virtuele klassen vooraf goed ontworpen worden. Dat kost veel tijd in het begin, maar het rendeert als u eenmaal de werkwijze te pakken heeft en ziet dat het werkt.

Vier pijlers

Techniek, Inhoud, organisatie en didactiek zijn de vier pijlers van implementatie van de virtuele klas. Alles is anders dan een "gewone" klas. Dit biedt mogelijkheden en beperkingen. In de whitepaper leest u dat studenten na de eerste aarzeling laaiend enthousiast zijn over de mogelijkheid om de opleiding via de virtuele klas te volgen. Veel studenten geven aan dat ze niet hadden kunnen deelnemen als de klas alleen op locatie werd gegeven.

Zelf ook beginnen met online & interactieve leeractiviteiten?

Wilt u verder doorpraten over uw plannen en/of wensen dan kunt u mij mailen:

Ervaar het zelf

Wilt u zelf ervaren hoe het is in een virtuele klas? Doe mee met een demo. In 45 minuten laten we u kennismaken met de virtuele klas, de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Geef ons uw wensen door en we houden er rekening mee bij de demo.

Wij wensen u veel inspiratie met deze white-paper,

Francisca Frenks


File
De virtuele klas, toegang tot specialistisch deeltijdonderwijs

Subscribe to download

0 responses on "De virtuele klas, toegang tot specialistisch deeltijdonderwijs"

Leave a Message

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top
© 2016 DYHMe.com | All rights reserved. |  Disclaimer
X